Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Malmö

  • Uppdaterad: 02 OKT 2018 15:54

Välkommen till Malmö!

Den 26 juni till 2 juli 2019 arrangeras SM-veckan i Malmö. Det var i Malmö allting började. Här arrangerades SM-veckan sommar för första gången 2009. Nu är det dags igen. 2019 återvänder SM-veckan till Malmö för tredje gången i ordningen, samtidigt som SM-veckan firar 10 år!

Malmö är Sveriges tredje största stad – en global, växande och ung stad. Vi blir ständigt fler och idag är vi över 330 000 invånare. Hälften av oss är under 35 år och tillsammans kommer vi från hela 179 länder. Här hittar du alltid nya spännande upplevelser oavsett om det handlar om idrott, kultur, smaker, butiker eller nattliv.

I Malmö är det nära till allt. Du når enkelt hela staden till fots eller med cykel. I centrum hittar du vackra parker och ett stort utbud av shopping, nöjen och kultur. Härifrån tar du dig smidigt både till och från SM-veckans evenemangsområden: Posthusplatsen, Ribersborg, Västra Hamnen, Stadionområdet, Bulltofta och Lindängen. Kort sagt, Malmö är en storstad i en liten stad. Eller som någon sa: ”världens minsta storstad”.

Malmö är ”parkernas stad” och här kan du njuta av flest restauranger per capita av alla städer i Sverige. Vi har turen att ligga mitt i den pulserande Öresundsregionen med 3,9 miljoner invånare. Köpenhamn är 20 minuter bort över Öresundsbron.  Det ger dig närhet till två internationella flygplatser, två stora tågstationer och två hamnar med färjetrafik. Kommunikationer i världsklass helt enkelt.

 

Under SM-veckan 2019 kommer miljö- och hållbarhetsfrågor att vara i fokus och integreras i alla delar av evenemenaget. För Malmö stad är det viktigt att vara en ledande miljöstad och vill, genom att göra det enkelt att vara klimatsmart, inkludera alla malmöbor i en hållbar värld. SM-veckan i Malmö är ett "Miljömärkt Event", en diplomering som utfärdas av Håll Sverige Rent.

Malmö är en idrottsstad. Här finns ca 240 idrottsföreningar och tillsammans med föreningslivet i staden kommer vi att skapa fantastiska SM-tävlingar, avgörande ögonblick och en riktig folkfest.

Välkommen till Malmö 26 juni – 2 juli 2019!

Bli en del av folk- och idrottsfesten

Vill du vara en del av sommarens stora idrottshändelse och vara med vid avgörandets ögonblick? Malmö stad söker engagerade, positiva och serviceinriktade volontärer till SM-veckan sommar. Registrera dig och anmäl ditt intresse i vårt helt nya digitala volontärsverktyg, Mobilise. Anmäl dig här.

Upptäck Malmö

Malmö erbjuder mer än SM-veckans 47 idrotter. På malmotown.com finns allt du behöver veta inför ditt besök i Malmö – restaurangtips, reseguide, kollektivtrafik, parkering med mera. Välkommen till Malmö!

Besök Malmö på TripAdvisor. Innehållet är baserat på besökarens upplevelser och rekommendationer. 

I evenemangskalendern hittar du vad som är på gång i Malmö 

Kolla även in @malmotown på både Facebook och Instagram. 

Frågor kring boende för deltagare/ledare/funktionärer

Läs mer och boka boende i Malmö

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss