Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Borås

  • Uppdaterad: 2017-06-29 14:53

Det bubblar i Borås. På mode- och textilmässor världen över är Borås en välkänd stad. Ryktet är grundmurat sedan decennier tillbaka. För att inte säga århundraden.

Detsamma gäller shoppingen, i alla fall i Sverige. Varenda kotte känner till Knalleland och alla starka varumärken med kontor i staden. Och pratar du med konstintresserade om Borås kommer de snart bubbla entusiastiskt om stadens fantastiska satsning på skulpturer och street art.

Den 30 juni-7 juli blir Borås Sveriges absoluta idrottscentrum när svenska mästerskap i över 50 idrotter avgörs.

Allt om Borås hittar du på boras.com 

 

Boende och logi

Vi samarbetar med de flesta boendeanläggningarna i Borås och grannkommunerna som kan erbjuda boende i allt från enklare vandrarhem, bed & breakfast och privat boende till fina hotell.

Boendeanläggningar och hotell boras.com/sv/boende

Privatboende boras.com/smveckanlogi

Hard floor/hårt underlag - vi erbjuder alternativ i skolor och idrottshallar där du tar med dig egen madrass och sovsäck. Kontakta Martina Lindberg, 033-35 82 72 för mer information och bokning.

Har du svårt att hitta ledigt boende under SM-veckan eller har andra frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta:

Borås Turistbyrå, This is a mailto link, 033-35 70 90. 

 

Resa till och inom Borås

SM-veckan Borås 2017 är ett miljödiplomerat event, därför uppmanar vi tillresande att ta sig hit på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Väl på plats är det faktiskt gång- eller cykelavstånd till det mesta. Givetvis rekommenderar vi samåkning, t ex genom skjutsgruppen.nu.

TRAFIK
Att trafiksituationen påverkas under ett evenemang som SM-veckan är oundvikligt, på boras.se får du all information om avspärrningar och tider för de samma.

Med tåg eller buss
Det är både prisvärt och enkelt att ta sig med buss eller tåg till Borås. Väl på plats ligger Borås resecentrum (dit såväl bussar som tåg anländer) centralt beläget i staden. Ladda ner vår PDF med sammanställningar över busslinjer till respektive arena eller använda Västtrafiks - reseplanerare nedan.

Läs mer på:
sj.se
Nettbuss Bus4You
Swebus Express
Västtrafik - reseplaneraren

Med bil
Borås är knutpunkt för fyra riksvägar, 40, 41, 42 och 27. Det går enkelt att ta sig med bil till Borås. På plats är ett gott råd att parkera bilen då det är gångavstånd till praktiskt taget allt i staden. All information du behöver om parkering finns i vår karta.

Med flyg
Göteborg Landvetter Airport, Västsveriges internationella flygplats, ligger halvvägs mellan Göteborg och Borås och erbjuder trafik till inte mindre än 90 destinationer nationellt och internationellt. Med buss eller bil tar du dig till och från flygplatsen på cirka 30 minuter.

Swebus, linje 830 trafikerar Landvetter-Borås 10-12 gånger dagligen med direktbussar som tar ca 30 minuter. Hållplatsen finns precis utanför terminalen (samma hållplats som Västtrafik använder).

Från flygplatsen tar du dig smidigt med Borås Flygtransfer, 0709-66 37 21

 

Volontär

Som volontär under SM-veckan kommer du riktigt nära upplevelsen. Anmäl ditt intresse via teamboras.se.

Skribent: Åsa Bergström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss