Hoppa till sidans innehåll

Ansökan idrotter: SM-veckan sommar Halmstad 2020

Här ansöker idrotter för att delta i SM-veckan sommar i Halmstad, 24-30 juni 2020. Senast 15 februari 2019 vill vi ha er ansökan. Efter det datumet tar vi inte emot ansökningar.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2019 14:17

SM-veckan kommer att genomföras 24-30 juni 2020.

Senast 15 februari 2019 vill vi ha er ansökan. 

Fyll i formuläret en gång per gren/idrott ni önskar delta med:

>> Till anmälningsformuläret <<

Tänk på att ni i era beskrivningar i ansökan är tydliga med både VAD ni har för avsikt att göra men också är tydliga med HUR dessa aktiviteter/åtgärder ska ske. Här kan du ta del av frågorna i sin helhet (pdf)

Den fortsatta processen

När vi fått in er ansökan skickar vi ut en länk till en teknisk specifikation, som även det är ett viktigt underlag för den kommande urvalsprocessen. Den tekniska specifikationen ska vara ifylld enligt instruktionerna senast den 28 februari.

Projektgruppen (innehållande RF, SVT och värdstaden) kommer sedan under perioden 15 februari - 29 april att arbeta med urvalsprocessen kring vilka idrotter som kommer att få delta på SM-veckan sommar 2020. I den processen kommer ni tillsammans med er lokala förening att behöva besöka värdstaden för att titta på och godkänna föreslagna arenor. Det kommer från värdstaden ske ett stort planeringsarbete kring arenor, dagar och budget för att vi på bästa sätt ska kunna säkra upp ett kvalitativt och hållbart evenemang. Detta gör vi bland annat genom att bygga evenemanget kring några prioriterade evenemangsområden. De idrotter som kan genomföra sina SM-tävlingar på prioriterade evenemangsområden har därmed företräde och kommer att prioriteras. De tilltänkta evenemangsområdena är:

Om idrotten inte kan genomföras på ovan utvalda evenemangsområden kan den väljas in i tävlingsprogrammet av andra strategiska skäl.

Under perioden 2-17 maj kommer vi att gå igenom allt underlag som kommit ut ur urvalsprocessen och ta fram ett underlag för beslut till styrgruppen för SM-veckan sommar 2020.

Målet är att under vecka 24 kunna ge samtliga SF besked om vilka idrotter som kommer att delta på SM-veckan sommar 2020.

 

Skribent: Åsa Bergström
Epost: Adressen Gömd

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss