Hoppa till sidans innehåll

Mötesplats SM-veckan

Mötesplats SM-veckan arrangeras på Clarion Hotel Malmö Live. Här speglas idrottsrörelsens samhällsnytta och föreningslivets större betydelse och bredd genom tre teman: inkludering, tävlingsidrott och folkhälsa. Ta del av intressanta seminarier, föreläsningar och paneldiskussioner.
  • Uppdaterad: 26 APR 2019 10:21

Mötesplats SM-veckan (27-29 juni)

Mötesplats SM-veckan arrangeras på Clarion Hotel Malmö Live. Här speglas idrottsrörelsens samhällsnytta och föreningslivets större betydelse och bredd genom  tre teman: inkludering, tävlingsidrott och folkhälsa. Mötesplatsens teman lyfts även på scenen på Posthusplatsen med viktiga och spännande gäster, paneler och debatter.

Mötesplatsprogrammet är gratis. Du anmälder dig till de seminarier du vill vara med på via länken nedan:

>> Anmäl dig här <<

 

Torsdag 27 juni

Plats: Clarion Hotel Malmö LIVE

08:30-10:00 Föreläsning

08:30-10:00 Föreläsning
Tema folkhälsa: ”Våra stillasittande barn” 
Föreläsningen handlar om hur föräldrar och andra viktiga vuxna i barnets liv kan påverka och engagera sig i barnens miljö och tankesätt i syfte att skapa bättre hälsa och inlärning genom mindre stillasittande och mer aktivitet. I dag når bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna den rekommenderade nivån på 60 minuters fysisk aktivitet om dagen. Föreläsaren Daniel Berglind, forskare vid institutionen för folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet, är en av landets ledande forskare om fysisk aktivitet och stillasittande hos barn. Vi får även höra om Riksidrottsförbundets och Svenska Spels gemensamma satsning ”Framåt för fler i rörelse” och Skåneidrotten kommer att vara på plats och informera om den pågående rörelsesatsningen som genomförs i skolor runt om i Skåne, samt ge praktiska tips för ökad rörelseförståelse. Föreläsningen genomförs i samverkan med Svenska Spel som bjuder på frukost.

10:00-12:00 Föreläsning
Tema tävlingsidrott: ”Trender inom event och sponsring
Vad är det som styr framtidens upplevelser och sponsring? Och vilken roll spelar olika former av ansträngning för att förstå framtidens kommunikation?  
Event in Skåne och Upplevelseinstitutet hälsar dig varmt välkommen till en förmiddag där vi ges de senaste forskningsrönen och insikterna kring framtidens sponsring och upplevelser. Medverkar gör Björn Stenvad, VD för Upplevelseinstitutet, och Sofie Sagfossen, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm tillsammans med Event i Skånes VD, Pehr Palm.

16:00-17:30 Föreläsning
Tema inkludering: ”Konsten att vara sig själv och prestera
"Akademisk kvart” tillsammans med Malmö universitet med tema inkludering, följt av föreläsning med f.d. svenska mästaren och programledaren Peter Häggström. Peter var en av de första svenska elitidrottare som, efter karriären, öppet kom ut som gay. I föreläsningen pratar Peter om hur mod och konsten att vara sig själv gör att en både mår och presterar bättre. Tillsammans med Kajsa Bergqvist programledde Peter under 2017 den hyllade SVT-serien ”Regnbågshjältar”.

Fredag 28 juni

Plats: Clarion Hotel Malmö LIVE

08:30-10:00 Föreläsning
Tema inkludering ”Idrottens betydelse för integration” 
Praktiska exempel och panelsamtal om hur föreningar och kommuner kan arbeta med inkludering och integration. Deltar gör KFUM Kristianstad Basket, Helamalmö och Eslövs kommun. Seminariet genomförs i samarbete med Nordic Choice Hotels Go Sportive som bjuder på frukost.

12:30 – 13:45 Paneldiskussion
Tema tävlingsidrott: ”Resursfördelning inom idrotten
Anja Gatu leder en spännande paneldiskussion runt resursfördelning inom idrotten utifrån tre olika spår: kommun, förening och näringsliv. Deltar gör: Malmö stad och Linköpings kommun. FC Rosengård och Brynäs IF. Svenska Spel och Vattenfall. 

16:00-17:30 Föreläsning
Tema tävlingsidrott: ”Att vara tränare i en sund elitmiljö
”Akademisk kvart” tillsammans med Malmö universitet med tema ledarskap, följt av föreläsning med Malmö FF-tränaren Andreas Georgson. MFF:s assisterande tränare a-lagstränare kommer att prata om att vara tränare i en elitmiljö, hur han ser på spelarutveckling i olika åldersgrupper, och hinder och utmaningar på vägen mot seniorelit. Dessutom resonerar han kring talangbegreppet och om prestationsfokus i relation till resultatfokus.

Lördag 29 juni

Plats: Clarion Hotel Malmö LIVE

10.00-11.00 Föreläsning
Tema tävlingsidrott: ”Hur håller vi våra aktiva idrottare skadefria?”
Idrottsskador brukar delas in i två typer: akuta sk. traumatiska skador, där orsaken till skadan är känd, samt överbelastningsskador, där symptomen kommer smygande och där orsakerna kan vara många. Välkommen på ett seminarium där du lär dig skillnaden på dessa, vilka som är de vanligaste skadorna och hur de uppstår. Vilket förhållningssätt ska vi ha till rehabilitering och hur länge dröjer det innan en skadad kan vara tillbaka i ordinarie träning och tävling? Vad kan du som ledare och tränare göra för att förebygga, behandla och rehabilitera skador?
Föreläsare är Rickard Dahan - Leg Sjukgymnast med specialist kompetens inom idrottsmedicin och förflutet som medicinskt ansvarig i Malmö FF och sjukgymnast i både fotbollslandslaget och handbollslandslaget. Föreläsningen genomförs i samarbete med Folksam.

14:00-15:30 Föreläsning
Tema folkhälsa ”Nycklar till idrott och hälsa hela livet
”Akademisk kvart” tillsammans med Malmö universitet med tema folkhälsa, följt av föreläsning med orienteringslegendaren Marita Skogum. Idrott är mer än rörelse och svett! Flerfaldiga orienteringsvärldsmästaren och Mästarnas Mästare-finalisten Marita Skogum föreläser om självledarskap, motivation, attityder och möjligheter. Hon ger ett antal verktyg att direkt applicera i vardagen. Och såklart hemligheten bakom att sitta i jägarvila i nästan 12 min!

 

Med reservation för ändringar

Skribent: Åsa Bergström

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss