Hoppa till sidans innehåll

Footgolf

  • Uppdaterad: 2018-07-04 13:46
 

 

Så fungerar det
Footgolf går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål med så få tillslag som möjligt. Spelet följer den vanliga golfens regler, men med en fotboll och en större hålkopp. Footgolf, eller fotbollsgolf som det också kallas, är en sport som passar alla – unga som äldre och män som kvinnor – utan krav på förkunskaper eller särskild utrustning utöver en fotboll.

Footgolf-SM 2018 spelas den 5–6 juli på en nyanlagd 18-hålsbana i Slottsparken och runt Citadellet i Landskrona. Deltagarna har kvalat till mästerskapet via ett tiotal SM-kval som anordnats på banor runtom i Sverige. Dagarna innan SM anordnas en juniortävling och prova på-aktiviteter för besökarna på SM-veckan.

Fakta
En footgolfbana består av 9 eller 18 hål med par 3 till par 5. Hålen är mellan 50 och 200 meter långa och hålkopparna är 53 centimeter i diameter. Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dobbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Håll koll på
Ola Wenström, sportjournalist och programledare.
Sadat Karim, fotbollsspelare i Landskrona Bois.
Tommy Svensson, svensk mästare i footgolf 2017.
Karin Sjödin, före detta golfproffs och fotbollsspelare som junior.

Visste du att...
...Sadat Karim är Landskrona Bois skyttekung med åtta gjorda mål hittills i Superettan 2018? Han siktar nu på att bli den första officiella svenska mästaren i footgolf. Kommer han att lyckas lika bra i Slottsparken och runt Citadellet som på Landskrona IP?

Läs mer:
På Svenska Golfförbundets webbsida finns mer information om footgolf och Footgolf-SM 2018
Om footgolf: https://golf.se/klubb-och-anlaggning/footgolf/
Om Footgolf-SM: https://golf.se/tavling/footgolf-sm/
Tävlingsbestämmelser>> 

Skribent: Calle Delling Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss