Flaggfotboll - Riksidrottsförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Flaggfotboll

  • Uppdaterad: 2018-05-04 09:59
 

 
Så fungerar det
Flaggfotboll spelas fem mot fem och handlar mycket om taktik. Målet är att vinna mark och ta sig till målområdet för att göra poäng. Alla spelare har på sig ett bälte med två flaggor.

Det anfallande laget har fyra försök på sig att ta sig antingen över halva planen, vilket ger fyra nya försök, eller in i målområdet. Ett försök börjar när centern, som håller i bollen innan ett försök startar, ger eller kastar bollen till sin quarterback (spelfördelaren). Ett försök tar slut när ett lag antingen gör poäng, när en passning misslyckas eller när spelaren med bollen får minst en flagga bortryckt. Därefter spelas nästa försök så länge inget regelbrott har begåtts.

Försvarande lagets uppgift är att hindra anfallet från att ta sig till målområdet genom att stoppa passningsmottagaren från att fånga bollen eller genom att rycka en flagga från bollhållaren.

Fakta
En match spelas i två halvlekar som är 20 minuter långa. Truppen får max innehålla tolv spelare. En touchdown (anfallande laget tar sig in i målområdet) ger sex poäng. Tandskydd är obligatoriskt.

Visste du att...
... flaggfotboll är sprunget från amerikansk fotboll?
... VM 2012 hölls i Göteborg?

Läs mer:
www.saff.se/Flaggfotboll

 

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss