Hoppa till sidans innehåll
Foto: LUDVIG THUNMAN

Trafikinfo

För att kunna genomföra ett tryggt och säkert evenemang både för deltagare och besökare påverkas den ordinarie trafiken en del under SM-veckan i Malmö.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2018 11:34

Ta cykeln eller åk kollektivt  

Vi rekommenderar att ni cyklar eller reser kollektivt mellan de olika evenemangsområdena. Ett enkelt sätt att cykla på i Malmö är Malmö by Bike där ni kan prenumerera i 24 timmar, 72 timmar eller 365 dagar. Med Malmö by Bike kommer ni till Stadionområdet, Posthusplatsen, Västra Hamnen, Ribersborg och Malmö Live.

I Malmö går stadsbussarna ofta och tar er enkelt över hela staden. Det går att betala med kort på bussen eller köpa biljett hos någon av Skånetrafikens återförsäljare men vi rekommenderar Skånetrafikens app som är både billigare och smidigare. Där kan ni enkelt söka på era resor i reseplaneraren och köpa biljett direkt i telefonen. 

Tips! Det kostar lika mycket att köpa en dygnsbiljett som att köpa två enkelbiljetter i appen. Åker ni två eller fler får ni alltid 25% rabatt på biljetten.

Hitta din resa här eller ladda ner Skånetrafikens appSkånetrafikens logga för sin app

Parkering  

Om du väljer att ta bilen behöver du troligtvis någonstans att parkera. Läs mer om var du kan parkera i Malmö under SM-veckan. 

Här hittar du parkering i Malmö   P_Malmös logotyp

Avstängningar

Posthusplatsen
På och runt Posthusplatsen kommer en mängd idrotter att arrangera sina svenska mästerskap. Det kommer även att finnas ett scenprogram med artister, föreläsare och uppvisningar mellan ca 16.00–20.00, 26 juni–29 juni.

Citybanan
Under SM-veckan kommer det att arrangeras en ”Citybana” intill Posthusplatsen. Här kommer cykel (kortbana), paracykel och rullskidor att arrangera sina SM-tävlingar. Vi stänger av/bygger in delar av gatorna kring Posthusplatsen under två dagar.

Tider med avstängda gator:

Måndag 1 juli avstängt mellan 14.00–17.30.

Tävlingar mellan klockan
14.40–15.25
15.40–16.25
16:40–17.20

Tisdag 2 juli avstängt mellan 10.45–17.00

Tävlingar mellan
11.30–12.00
12.35–13.35
13.50–15.35
15.50–16.50

Trafiken leds under denna period om via skyltar på plats. Det kommer att finnas slussar för att ta sig ut som gående under hela perioden. Det kommer även att finnas slussar för bilar öppna endast mellan loppen. Räddningsfordon kommer självklart kunna komma in och ut på området under hela tiden.

Kartbild över avstängningar runt Posthusplatsen i Malmö

 

Lockarp
En av grenarna som genomför sina svenska mästerskap SM-veckan är rallysprint som kommer att avgöras i Lockarp fredagen den 28 juni. Detta innebär att trafiken längs delar av Stenåldersgatan kommer att behöva omdirigeras denna dag.

Boende och verksamheter runt Stenåldersgatan kommer att påverkas av trafikomdirigeringar.
Stenåldersgatan stängs av för genomfart 28 juni klockan 06:00–18:00

Räddningsfordon kommer självklart kunna köra längs vägen under hela tiden. 

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss