Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Lilja

”Tagga till” inför SM-veckan i Malmö

2019-05-14 10:11

Nu släpps den specialskrivna pepplåten inför SM-veckan i Malmö. Den officiella SM-veckanlåten #TaggaTill framförs av Västsyndikatet feat Danne Falck och finns att laddas ned på Spotify.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 10:11

SM-veckan sommar avgörs i Malmö mellan 26 juni och 2 juli. Den specialskrivna officiella SM-veckanlåten #TaggaTill  premiärspelades på det Damallsvenska toppmöte mellan FC Rosengård och de regerande svenska mästarna, Piteå IF, i Malmö den 15 maj.

#TaggaTill framförs av Västsyndikatet feat Danne Falck och är specialskriven för SM-veckan av Danne Falck och S.T.I.C.S.

10-års jubileum

2019 avgörs SM-veckan sommar i Malmö för tredje gången och tionde gången totalt.
– I och med att SM-veckan sommar firar 10 år i Malmö i år så vill vi fira lite extra och det känns jättekul med en specialskriven låt som speglar mycket av det som SM-veckan står för, säger Malmö stads projektledare för SM-veckan, Camilla Ekelund och fortsätter:

– Låten kommer att spelas runt om på våra evenemangsområden under hela veckan och förhoppningsvis kommer så väl deltagare som publik att ”tagga till” lite extra när de hör den!

#TaggaTill

#TaggaTill är specialskriven till SM-veckan i Malmö av S.T.I.C.S och Danne Falck. S.T.I.C.S (Sounds That Inspire Conscious Souls) är ett konstkollektiv baserade i Helsingborg som alltid låter ordet stå i centrum. S.T.I.C.S jobbar huvudsakligen för att skapa en medvetenhet genom deras olika uttrycksformer. Nu har de tillsammans med Danne Falck, som är låtskrivare, producent och artist med rötterna i Lund, skrivit årets SM-veckan låt, en låt som framförs av Västsyndikatet tillsammans med just Danne Falck. Västsyndikatet består av rap-artisterna Kevin Fherando och Max ”Bullen” Lindell vilka båda kommer från Landskrona i västra Skåne.

– Vi ville försöka skapa en känsla kring låten utifrån idrottsatleternas otaligt många timmar av både fysiska och mentala förberedelser. Låten skall ge alla en extra energikick och positivt tänkande om att allting är möjligt och om alla i laget tillsammans gör sitt yttersta utifrån sin egen taktik och plan, finns alla chanser att lyckas ta sig till final och pallplats, säger Danne Falck.

En del av SM-veckans scenprogram

SM-veckan i Malmö är ett evenemang med något för alla. Förutom alla SM-tävlingar kommer det finnas möjlighet att ta del av intressanta föreläsningar på Malmö Live. Man kan prova på de olika idrotterna och uppleva livemusik, tävlingar, talkshows, medaljceremonier och mycket mer på SM-veckans stora scen på Posthusplatsen. På denna scen kommer även SM-veckan låten #TaggaTill att framföras i samband med den officiella invigningen av SM-veckan onsdagen 26/6 18:00 samt torsdagen 27/6 16:30, fredagen 28/6 16:15 samt lördagen 29/6 17:30. Hela scenprogrammet är gratis!

#TaggaTill är producerad av Johannes Landgren och Danne Falck 

Här kan du lyssna på #TaggaTill

Här hittar du SM-veckans program.

Skribent: Jenny Damgaard

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss