Hoppa till sidans innehåll

På SM-veckan i dag: måndag

2019-01-28 07:58

SM-veckan är tillbaka på platsen där allt började och nu väntar massor av avgörande ögonblick när Sverigeeliten gör upp om medaljerna. I dag koras veckans första medaljörer i softboll och det blir spektakulär akrobatik i snowboardens big air.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2019 07:58

SM-veckan är tillbaka på platsen där allt startade för tio år sedan. Mycket har hänt sedan vinterveckan såg dagens ljus för första gången i Sundsvalll 2009. Den gången fanns fem idrotter med i programmet. Nu står runt 100 guldmedaljer i 24 idrotter på spel – det är fler än på ett vinter-OS. 

Spana in när tio år av SM-veckan summeras i SVT Sports Stopptid. 

Veckans första medaljörer koras i softboll. Fyra lag har kvalificerat in till inomhus-SM i den brännbollsliknande idrotten. Under gårdagen möttes de i en rak serie för att avgöra vilka lag som möts i final och bronsmatch. Leksand, som imponerade och gick obesegrade genom gruppspelet, möter Enköping i final medan Skövde ställs mot Söder i bronsmatch. 

Softbollförbundet sänder från tävlingarna. Länkarna till sändningarna blir tillgängliga vid matchstart och kommer att läggas in i den här nyheten. Matchspelet startar kl. 09.00 i Gärdehov. Här sänds finalmatchen som pågår i detta nu: https://youtu.be/9VKHHzzgjkE

Höga, spektakulära och akrobatiska hopp utlovas i snowboardens big air. Kl. 11.30 är det dags för kval i Sundsvalls slalombacke. På plats finns bland andra hemmafavoriten tillika landslagsåkaren Niklas Mattsson från Leksands Snowboard & Freestyleklubb. Förra året blev det guld i big air och silver i slopestyle på SM. Kan Mattsson upprepa bedriften i backen där hans resa en gång startade? 

SVT Sport sänder inte från kvalet men morgondagens finaler följer du i SVT1 och SVT Play. 

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss