Hoppa till sidans innehåll

På SM-veckan i dag: 27 juni

2019-06-27 07:15

Mästerskap i nio idrotter pågår runtom i Malmö under SM-veckans andra tävlingsdag. Bland annat väntar osannolika lyft på mästerskapet i klassiskt styrkelyft, snygga trick i wakeboard och kreativ akrobatik på SM i parkour.
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 07:15

En fullspäckad idrottsdag väntar i Malmö med mästerskap i nio idrotter i programmet. Först ut är mästerskapet i rytmisk gymnastik kl. 08.45. Nu är det dags för grenfinaler. Svenska Gymnastikförbundet sänder från tävlingen från den egna Youtubekanalen

Till skillnad från vanligt styrkelyft är det i den klassiska disciplinen inte tillåtet med hjälpmedel som trikå, bänkpresströja och knäbindor. Mästerskapen brukar allt som oftast komma med en garanti om nya svenska rekord och helt osannolika kraftdemonstrationer. Tävlingen startar kl. 09.15 och sänds i sin helhet via Svenska Styrkelyftförbundets kanal och mellan kl. 10.00 och 11.55 i SVT1 och Play. 

Kanotpolo är en fart- och finessfylld idrott som kombinerar bland annat kanotkontroll och bollkänsla. Anfallsspelet kan liknas vid basket där målet är att hitta luckor för att ta sig fram mot målet. Slutspelet startar kl. 11.00 på Postusplatsen. Linköping imponerade under gårdagens gruppspel på herrsidan medan vana vinnarna Luleå dominerade på damsidan. Tävlingen går att följa i bitar i SVT samt mellan 15.00 och 16.15 i SVT Play. 

I wakeboard (kabel) handlar det om att göra rotationstrick, grepp, volter och åka över olika raids och hinder. Ett bra åk ska innehålla så många olika ingredienser som möjligt. Kl. 10.30 drar SM i gång i Västra Hamnen SVT Play sänder med start kl. 16.30. 

Posthusplatsen är arenan för SM i parkour som den här gången går i grenen freestyle. Det innebär att de tävlande ska ta sig igenom en bana på snyggast sätt – det ska vara snyggt och kreativt. Håll extra koll på Elis Torhall som vann kvalet i Göteborg. Han är yngst i startfältet tillika regerande mästare i grenen. SVT Play sänder från mästerskapet kl. 17.30–19.30. 

SM-veckan är också mer än idrott. Om du är på plats i Malmö får du inte missa chansen att besöka Posthusplatsen som bland annat gästas av artisten Wictoria och Aron Andersson som har deltagit i fyra Paralympics, kört sex Vasalopp och var första personen som besteg Kebnekaise i rullstol. Scenprogrammet pågår mellan kl. 16.00–20.00. Se hela programmet

Till SVT:s sändningstider

Dagsprogram SM-veckan

Missa inte heller
09.00-17.00 Ribersborg
Frisbee (Allround)
10.00-16.00 Posthusplatsen
Boule (precisionsskytte)
11.30-14.50 Stadionområdet (Atleticum)
Artistisk gymnastik (Kvinnlig) - Grenfinaler
11.30-14.50 Stadionområdet (Atleticum)
Artistisk gymnastik (Manlig) - Grenfinaler

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt
Epost: Adressen Gömd

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss