Hoppa till sidans innehåll

På SM-veckan i dag: 26 juni

2019-06-26 07:21

Äntligen dags för den 20:e SM-veckan i ordningen att dra igång. En idrottsfest med runt 300 guldmedaljörer och mästerskap i över 40 idrotter väntar. På plats finns massor av idrottare i världsklass.
  • Uppdaterad: 26 JUN 2019 07:21

Mästerskap i sex idrotter pågår under onsdagen. Klockan 09.00 är det dags för frisbee allround på Bulltofta rekreationsområde. Allround är frisbeesportens mångkamp och under veckan kommer du kunna se grenar som precision, double disc court, längd och fristil. I dag är det discgolf som står på schemat. 

Fler gymnastikgrenar än någonsin tidigare finns med i SM-veckans program. Först ut är rytmisk gymnastik (mångkamp), kvinnlig artistisk gymnastik och manlig artistisk gymnastik.

SM i rytmisk gymnastik startar kl. 10.00 i Baltiska hallen. Idroten handlar om att använda sig av de olika handredskapen rep, tunnband, boll, käglor och band. Håll extra koll på Cassandra Pettersson från Örnsköldsvik som med sina åtta raka segrar i nationella tävlingar är storfavorit. Se spelaren nedan för att se hur idrotten går till. SVT sänder inte från tävlingarna, men Gymnastikförbundet sänder via den egna Youtubekanalen

.

Kl. 14.15 är det dags för en av veckans största blickfångare – lag-SM i friidrott. Lagen får placeringspoäng precis som på Finnkampen. Även om det är föreningarna som står i fokus finns det gott om individuella stjärnor med i startfälten. Bland många andra är det värt att håll koll på Daniel Ståhl, som varit världsetta i diskus i flera år och är i sitt livs form, Irene Ekelund, som gör en stark comeback inom friidrotten efter skador och sjukdomar samt VM-klara stavhopperskan Angelica Bengtsson. 

Sändningen från lag-SM startar kl. 14.15 och sänds i SVT1 och SVT Play.

Till SVT:s sändningsschema. 

Till dagsprogrammet

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt
Epost: Adressen Gömd

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss