Hoppa till sidans innehåll

I dag på SM-veckan: 1 juli

2019-07-01 07:32

  • Uppdaterad: 01 JUL 2019 07:32

Många var det som charmades av mästerskapet i footgolf när idrotten SM-veckan-debuterade i fjol i Landskrona. Här spelar man enligt golfens regler men med en fotboll. Bara fotbolls-ess i startlistan? Knappast. Inför SM fick Malmö FF:s Marcus Antonsson och VM-aktuella Caroline Seger uppleva hur utmanande idrotten är. Håll koll på SVT Sports expertkommentator Daniel Nannskog. Den före detta fotbollsspelaren har fått ett wild card i turneringen. Den första tävlingsdagen av SM i footgolf pågår kl. 08.00–18.00. 

11.00 är det dags för SM i segling (49er/49er FX). Mästerskapet går i två jolleklasser och avgörs i en mycket kort bana nära land så att åskådarna lätt kan följa tävlingen. Fem landslagsbesättningar i Swe Sailing Team finns på plats. I 49er ser du Fritiof Hedström/Otto Hamel (uttagna till För-OS i Tokyo i augusti) och Hannes Westberg/Albin Boman GKSS båda från GKSS. I startlistan i klassen 49er FX finns Julia Gross/Hanna Klinga KSSS (också uttagna till För-OS), Klara Wester/Rebecca Netzler GKSS och EM-brons-medaljörerna Vilma Bobeck/Malin Tengström KSSS.

Visste du att Sverige är tredje bästa land i bowling efter USA och Sydkorea? Med andra ord kan du förvänta dig hög klass på SM. Mästerskapets första tävlingsdag pågår kl. 13.00–17.20 i Stadionområdet (Baltiska bowlinghallen). Håll koll på Tomas Leandersson, 53 år, Team Pergamon. En legendar med åtta VM-medaljer (5-2-1), flest av alla svenskar genom tiderna. På damsidan finns Jenny Wegner, 25 år, BK Femtionian. Europas bästa dambowlare har vunnit Europatouren tre av de fyra senaste åren.

Kl. 14.40 är det dags för en av SM-veckan absoluta höjdpunkter. Citybanan öppnar upp med rullskidor och paracykel (15.40). Startlistan på SM i rullskidor är högintressant. Håll koll på Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Anton Persson, SK Bore, Martin Bergström, IFK Umeå, Karl-Johan Westberg, Borås SK och Simon Lagesson, Falun-Borlänge SK. De tillhör A-landslaget. Dessutom deltar alla åkare som är uttagna till rullskidvärldscupen i Kina 4–6 juli. Du följer tävlingarna i SVT 1 och SVT Play.

Ett mästerskap i ypperst klass. Bangolfens SM har lockat världsklasslirare som Carl-Johan Ryner, Karin Olsson och Fredrik Persson. Nu är det dags för mästerskapets sista tävlingsdag och du ser tävlingen i SVT Play kl. 13.00–14.30. 

Aldrig tidigare har så många gymnastikgrenar funnits med i SM-veckans program. I dag är det dags för aerobic gymnastics. Idrotten handlar om att utföra aerobicsens grundsteg blandat med akrobatiska moment. Håll koll på Wilma Jönsson som i år tagit steget upp i seniorklassen och redan hunnit visa upp bra resultat internationellt. Wilma vann årets första Svenska cupen och är att räkna med på SM. Du kan följa tävlingen i SVT Play kl. 18.30–19.00. 

SM i simning går in på näst sista dagen. Nu är det bland annat dags för damfinalerna på 50 m fjäril. Missa inte finalpasset i SVT1 och SVT Play mellan kl. 17.30 och 19.30.

Missa inte heller: 

09.00-12.00 Posthusplatsen
Kanot - Short track maraton

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss