Hoppa till sidans innehåll

Här är SM-veckan vinters nya värdstäder

2018-04-13 06:05

Riksidrottsförbundet och Sveriges television har beslutat att erbjuda Luleå/Boden att bli värdstad och arrangera SM-veckan vinter 2020. Borås erbjuds vinterveckan 2021 och Piteå 2022.
  • Skapad: 13 APR 2018 06:05

Processen att välja värdstad, som RF och SVT gör i samråd, påbörjades under förra året. Under vintern bearbetade RF och SVT ansökningarna och besökte samtliga städer för att tittade närmare på arenor och andra förutsättningar för SM-veckan.

Parterna har efter det enats och beslutat att erbjuda Luleå/Boden att arrangera SM-veckan vinter 2020, Borås vinterveckan 2021 och Piteå 2022. Samtliga städer har med sina gedigna ansökningar, spännande evenemangskoncept och goda förutsättningar gällande arenor för såväl utomhus- som inomhusidrotter visat att de inte bara är kapabla att arrangera en SM-vecka utan också är redo att utveckla konceptet ytterligare.

Nu väntar slutgiltigt beslut hos kommunstyrelsen för Luleå/ Boden och Piteå innan de formellt kan titulera sig värdstad för SM-veckan, då deras tidigare beslut avsett ansökan 2021. Borås kommunstyrelse har redan fattat det formella beslutet.

- SM-veckan är ett fantastiskt evenemang där städer, besöksnäring, idrott och TV-publik möts. Det ska bli spännande att följa städernas arbete och inte minst eftersom det är ett evenemang där både vi som arrangörer men också aktiva och publik alltid upptäcker något nytt, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

För Luleå och Boden, som delar på arrangörskapet blir det första gången de arrangerar en SM-vecka. Borås har tidigare haft SM-veckan sommar två gånger (2014 och 2017) men nu får de för första gången arrangera en vintervecka. Borås blir således den hittills sydligaste ort som arrangerar SM-veckan vinter.  Piteå arrangerade SM-veckan vinter 2016 och får chansen igen 2022.

-Borås som vinterarrangör överraskar säkert många, men stan har faktiskt en av landets finaste och mest nyttjade skidanläggningar. Det var tre bra ansökningar, med lite extra plus till Luleå/Bodens för kreativiteten. Det ska bli spännande att se om idéerna, bland annat ett skidmaraton mellan städerna, förverkligas, konstaterar Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan. 

-  Förutom såklart goda förutsättningar för idrottstävlingar, visar värdstäderna ett starkt engagemang och har ansökningar som är väl förankrade i såväl kommun, näringsliv som hos idrotten. Det borgar för väldigt bra SM-veckor att se fram emot. Värdstäderna har också visat att de är mycket motiverade att utveckla konceptet vidare, vilket kommer bli väldigt spännande, säger Per Bergljung, evenemangs- och partneransvarig på Riksidrottsförbundet. 

För mer information och frågor kontakta: 

Per Bergljung
Evenemangs- och partneransvarig Riksidrottsförbundet
This is a mailto link
070-609 62 17 

Ulf Nilsson
Projektledare SVT Sport
This is a mailto link
070-884 77 22

 

 

Skribent: Åsa Bergström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss