Hoppa till sidans innehåll

Virtuell bilsport

  • Uppdaterad: 11 OKT 2018 17:10
 

 

Så fungerar det
Virtuell bilsport är tävlande framför skärmen, datorer eller i racingsimulatorer och man kan vara ensam utövare eller flera. Spel som liknar rally och racing dominerar den virtuella bilsporten och ofta är spelen så bra att både banan och bilen upplevs som mycket autentiska. Tävlingarna under SM-veckan genomförs som en traditionell rallycrosstävling med 3-4 kvalheat, semifinaler och final i stationära simulatorer på plats i publik arena.

Fakta
Det hålls internationella tävlingar med hundratusentals dollar i priser. Tävlingarna har tittare över hela världen. Fördelen med Virtuell Bilsport är att du kan uppleva banor och i verkligheten helt ouppnåeliga fordon för gemene man, utan restider eller bränslekostnader. Däremot kan man lägga ut åtskilliga tusenlappar på allt mer komplexa simulator-”riggar” med flera skärmar, oljedämpade bromsar, manuella växellådor, vibrerande säten eller det nya heta: Virtual Reality, som placerar dig bokstavligen inuti fordonet och höjer upplevelsen till tidigare oöverträffad närvaro.

Visste du att... 
... många aktiva elitförare i "verklighetens" bilsport tränar in en ny bana genom att köra den virtuellt, om och om igen.
… virtuell Bilsport har varit en erkänd bilsportgren i Sverige sedan 2007, något Sverige var en av de första i världen med att göra.
... flertalet Svenskar tävlar på absolut högsta nivån i världen.

Läs mer
www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/

Skribent: Calle Delling Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
Fax: 086996200
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss