Arenor - Riksidrottsförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Arenor

  • Uppdaterad: 2018-07-02 22:59

SM-veckans sju tävlingsområden

Gröningen, Helsingborg
Helsingborgs välkända grönområde precis intill Öresund. Eftersom området är stort delas det under SM-veckan in i Gröningen norra och Gröningen södra samt Citybanan. Området omfattar även platsen Fria bad. På Gröningen ska också ett stort prova på-område finnas med möjlighet att testa några av alla medverkande idrotter.
Hitta till Gröningen.

Olympia Park, Helsingborg
Området omfattar Olympia, Helsingborg Arena, Idrottens hus, bowlinghallen och de stora grönytorna intill. Tillsammans med Gröningen är detta det största arenaområdet i Helsingborg sett till antal idrotter. Hitta till Olympia Park.

Hedens idrottsplats, Helsingborg
På söder i Helsingborg ska spelplatsen för SM i friidrott 2017 åter stå värd för tävlingar i toppklass. Hitta till Hedens idrottsplats.

Pålsjö Tennis, Helsingborg
Omringad av Pålsjö skog ligger Pålsjö Tennis med sina åtta banor. Hitta till Pålsjö Tennis.

Väla Motorstadion, Helsingborg
Det stora motorområdet nordöst om Helsingborgs stadskärna.
Hitta till Väla Motorstadion.

Citadellet, Landskrona
Med Citadellbadet, stranden och fästningen från 1500-talet i centrum, och med både gräsytor, vallgravar och bangolfbanan som tävlingsplats blir området Citadellet navet för SM-veckan i Landskrona. Även Kasernplan omfattas och här finns även ett stort prova på-område. Hitta till Citadellet.

Enoch Thulins flygplats, Landskrona
En bit norr om Landskrona ligger vidsträckta Enoch Thulins flygplats. Tävlingsområdet omfattar under SM-veckan också Viarps kör- och ridklubb, i närheten av men på behörigt avstånd från flygplatsen. Hitta till Enoch Thulins flygplats.

Tre satellitarenor ingår också i SM-veckan:
Vasatorps golfbana (Hitta till Vasatorps golfbana), Brohult (Hitta till Brohult), Mariebergs skjutområde (Hitta till Mariebergs skjutområde) och Norrvalla idrottsplats (Hitta till Norrvalla).

 

Tillgänglighet på SM-veckans arenor
Samtliga tävlingsområden är tillgänglighetsanpassade. Har du frågor om tillgängligheten på arenor och tävlings- och prova-på-områden är du välkommen att höra av dig till Helsingborg kontaktcenter på telefon 042-10 50 00 så får du hjälp vidare med bra information och stöd.

Skribent: Calle Delling Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss